Kvalitet gennem fire generationer

 
 
Da Jens Christensen i 1892 blev udlært tømrer, valgte han de traditionelle tømreropgaver, men sådan skulle det ikke forsætte. I 1937 blev hans søn, Viggo Kristensen, færdig som snedker. Far og søn gik i kompagniskab, hvor godt jysk tømrer- og snedkerhåndværk åbnede helt nye muligheder. En ordre i 1952 fra den lokale Brugsforening satte produktionen af butiksinventar i gang. Brugsuddelerne og etableringskonsulenten fra FDB var så tilfredse med resultatet, at der snart fulgte nye ordrer fra FDB.

I 1962 trådte Viggos sønner, Vagn og Erik, til. De havde arvet talentet for jysk købmandskab og godt håndværk. Viggo Kristensen og Sønner, som virksomheden blev døbt, satsede på møbelproduktion, og i midten af 1970’erne begyndte de at eksportere.

Samarbejdet med FDB kørte godt, og i 1974 udviklede Viggo Kristensen og Sønner et nyt inventarkoncept til Kvickly butikkerne. Samtidig etablerede møbelafdelingen en ny produktionsafdeling på Industrivej udenfor Rødding, og to mere kom til i 1988, hvor også inventarafdelingen rykkede ind. Afdelingen blev døbt Inventa.

Fjerde generation kom til i 1991, hvor Jesper og Morten Kristensen ligesom søsteren Mette Marie Bisgaard overtog aktierne i virksomhedens inventarafdeling. Og med overtagelsen af B&O’s inventarafdeling i 1993 og endnu to produktionshaller i 1996 voksede virksomheden yderligere.

I 1997 blev staben udvidet med den første designer, ligesom der blev oprettet projektarbejdspladser og arbejdsgrupper med fokus på at forbedre kommunikation, papirgang og forkorte administrationstiden, så kunderne hurtigere kunne få deres produkt. 

I 2002 skulle inventaret i 13 FDB butikker udskiftes. Projektet fik navnet "Coop/Kvickly X-tra projektet" og var resultatet af Inventas satsning på egen designafdeling. Og med godt design og gedigent håndværk indledte Inventa samarbejde med en række større kæder i Danmark som f.eks. Fitness.dk, Profil Optik, Bang & Olufsen, Femilet, Telenor m.fl.

Endnu en produktionshal kom i brug i 2006, året efter et nyt kontorlandskab for indkøb, koordination og dokumentation og i 2008 igen ekstra lagerplads. Det samlede produktionsareal er nu på over 16.000 m2.
I 2007 kom søsterselskabet GletcherWall A/S til ligesom der samme år blev åbnet Inventa kontor i Norge.

Inventa i dag

I dag ejes Inventa af Morten og Jesper Kristensen og Peter Lyng Johannesen, som fortsætter virksomhedens stolte traditioner. Godt jysk håndværk, moderne dansk design og lyst til udvikling har bragt Inventa ud i verden. Med leverancer i de fleste nordeuropæiske lande er grunden lagt for en fortsat udvikling af, det der engang var Jens Christensens lille tømrervirksomhed.

 

INVENTA A/S | CVR: 10 86 16 40 | INDUSTRIVEJ 1-3, 7860 SPØTTRUP - DANMARK | Tlf.: +45 9756 1544