Sådan er vi

Design, funktionalitet og godt håndværk

Inventa er en af Danmarks førende, når det gælder Butiksindretning og Butiksinventar.

Vi har mere end 60 års erfaring og en stab på mere end 80 medarbejdere, som alle er formet af stolte jyske håndværkstraditioner og med respekt for de krav, der stilles af detailhandlen. 

Fra vores fabrik og hovedkontor i Nordvestjylland tilbyder vi dig hjælp, både når det gælder Butiksdesign, planlægning, praktisk produktion af butiksinventar og butiksindretning.

Inventa er med dig hele vejen. Vores kompetente fagfolk leverer solidt håndværk og stærkt design, der opfylder netop dine ønsker og behov. Både når det gælder den lille og den store butik.

 

Da Jens Christensen i 1892 blev udlært tømrer, valgte han de traditionelle tømreropgaver, men sådan skulle det ikke forsætte. I 1937 blev hans søn, Viggo Kristensen, færdig som snedker. Far og søn gik i kompagniskab, hvor godt jysk tømrer- og snedkerhåndværk åbnede helt nye muligheder. En ordre i 1952 fra den lokale Brugsforening satte produktionen af butiksinventar i gang. Brugsuddelerne og etableringskonsulenten fra FDB var så tilfredse med resultatet, at der snart fulgte nye ordrer fra FDB.

I 1962 trådte Viggos sønner, Vagn og Erik, til. De havde arvet talentet for jysk købmandskab og godt håndværk. Viggo Kristensen og Sønner, som virksomheden blev døbt, satsede på møbelproduktion, og i midten af 1970’erne begyndte de at eksportere.

Samarbejdet med FDB kørte godt, og i 1974 udviklede Viggo Kristensen og Sønner et nyt inventarkoncept til Kvickly butikkerne. Samtidig etablerede møbelafdelingen en ny produktionsafdeling på Industrivej udenfor Rødding, og to mere kom til i 1988, hvor også inventarafdelingen rykkede ind. Afdelingen blev døbt Inventa.

Fjerde generation kom til i 1991, hvor Jesper og Morten Kristensen ligesom søsteren Mette Marie Bisgaard overtog aktierne i virksomhedens inventarafdeling. Og med overtagelsen af B&O’s inventarafdeling i 1993 og endnu to produktionshaller i 1996 voksede virksomheden yderligere.

I dag ejes Inventa af Morten og Jesper Kristensen og Peter Lyng Johannesen, som fortsætter virksomhedens stolte traditioner. Godt jysk håndværk, moderne dansk design og lyst til udvikling har bragt Inventa ud i verden. Med leverancer i de fleste nordeuropæiske lande er grunden lagt for en fortsat udvikling af, det der engang var Jens Christensens lille tømrervirksomhed.

Historiske milepæle: 

1892: Jens Christensen ( Jesper, Morten og Mettes oldefar) får næringsbrev som tømrer i Rødding.

1937: Vigge Kristensen ( Jesper, Morten og Mettes bedstefar) får næringsbrev 

1952: Den lokale brugs i Rødding får leveret den første disk.

1962: Vagn og Erik Kristensen indtræder i firmaet, som herefter hedder Viggo Kristensen & Sønner (VKS)

1974: Ny produktionsafdeling på 1.150 m2 opføres på Industrivej udenfor Rødding. Her produces især teaktræsmøbler, hvoraf mange eksporteres til Tyskland og USA. 
Inventarafdelingen forsætter i Borgergade, og her udvikles nyt koncept til Kvickly butikkerne.

Sidst i 80'erne: Vagn overtager broderens aktiepost.

1988: Der opføres to produktionshaller på Industrivej til inventarafdelingen

1988: Møbelfabrikken nedbrænder og genopføres

1991: Morten, Jesper Kristensen og Mette Bisgård ( søster til Jesper og Morten) overtager aktieposten som led i et generationsskifte. 

1992: Møbelproduktionen sælges fra og virksomheden forsætter med navnet VKS Inventa 

1993: VKS Inventa overtager B&O's inventarafdeling

1993: Produktionen udvides med 800m2

1994: De første CAD programmer tages i brug

1996: Produktionshallen udvides med 1.500m2

1997: Møbelfabrikken bliver tilbagekøbt

1998: Vagn Kristensen drosler ned, og sønnerne, Jesper og Morten, uddannede møbelsnedkere, overtager ledelsen

1998: Virksomhedens første designer ansættes.

2000: Salgs- og designafdelingen udvides til 3-4 mand.

2002: Det store Coop/Kvickly X-tra projekt på 13 varehuse gennemføres

2006: Ibrugtagelse ad ny produktionshal på 3.000m2. Det samlede produktionsareal er dermed oppe på 12.000m2

2007: Implementering af nyt logo og grafisk identitet

2007: Etablering af søsterselskab, GletcherWall A/S, der skal videreudvikle og formidle produktet GletcherWall til andre segmenter. 

2007: Der etableres selskab i Norge

2008: Ejerkredsen udvides og Salgsdirektør Peter L. Johannesen erhverver 20% af aktierne i VKS Inventa. 

2009: I samarbejde med Kim Albech Sørensen etableres datterselskabet Inside Company, der har fokus på enkeltstående projekter, museer, turistcentre og restauranter.

2012: Inventa begynder en produktion af patenterede LED lamper. 

2012: Inventa overtager navnet Inventa A/S og gør dette til virksomhedens hovednavn. VKS Inventa A/S er stadig binavn.

2013: Mette Bisgård udtræder af ejerkredsen som herefter består af Jesper Kristensen, Morten Kristensen og Peter L. Johannesen 

2014: GletcherWall A/S omdøbes til Inventa LED A/S og Kim Albech Sørensen træder ind som ny medejer. Ejerkredsen består herefter af Kim Albech Sørensen, Jesper Kristensen, Morten Kristensen og Peter L. Johannesen

2015: Inventa A/S fornemmer at den finansielle krise er ved at være et overstået kapital, og har rigtig travlt med at servicere kunder i detailhandlen

Nyheder

Visit Carlsberg - Ny kunderejse

Visit Carlsberg - Ny kunderejse

Inventa og Inventa LED har bidraget til en gennemgribende omstrukturering af kunderejsen hos Visit Carlsberg. Resultatet er en ny brand/merchandise butik, en tasting bar, og en ny reception.

Læs mere

Guldsmed Keld Olsen går nye veje

Guldsmed Keld Olsen går nye veje

Hos Guldsmed Keld Olsen i Amager Center, er man ikke bange for at gå nye veje. Et forholdsvis dæmpet belyst butiksareal, men fuld styrke på lyset på produkter, giver kunderne ”tunnel syn” når de først har fokuseret på produkterne.

Læs mere

Supermarco, italiensk midt i København

Supermarco, italiensk midt i København

I Københavns sydhavn finder du det italienske madtempel Supermarco. Butikken er Danmarks største specialforretning for italienske fødevarer og flyttede i november 2015 ind i en gammel industribygning.

Læs mere

Banebrydende design hos Larsen i Struer

Banebrydende design hos Larsen i Struer

Cafe Larsen har set dagens lys i Struer gågade. Cafeen, der er et mekka af cafe, konfekture, vin & gaver, er blevet utroligt godt modtaget, og tegner til at blive en stor succus.

Læs mere

Profil Optik etablerer international Flagship Store i centrum af København.

Profil Optik etablerer international Flagship Store i centrum af København.

Selv om Danmarks største optikerkæde har flere end 140 butikker i hele landet, har Profil Optik været helt usynlig i indre København. Det ændres der ved nu, når Profil Optik åbner deres første butik i Købmagergade.

Læs mere

Nye Telenor shops i Bilka

Nye Telenor shops i Bilka

Inventa har leveret og monteret 18 nye Telenor shop-løsninger i Bilka på rekordtid. Hele processen fra brief, design til endelig implementering er blevet gennemført på kun 4 måneder. Selve opsætningen i de 18 Bilka’er blev gennemført om natten over en 9 dages periode.

Læs mere